Volgens de organisatie Food Allergy Research & Education hebben 32 miljoen mensen (ongeveer 10% van de bevolking) in de Verenigde Staten voedselallergieën. Dit aantal is statistisch hoog en statistisch gezien suggereert het dat minstens één persoon op uw bruiloft specifieke voedselbehoeften nodig heeft. Wanneer een evenement met voedsel wordt georganiseerd, moet een uitnodiging worden uitgebreid met een verantwoordelijkheidsgevoel en aandacht voor de beperkingen van het dieet van de gast. Door dat extra niveau van zorg te bieden, zullen uw gasten zich gewaardeerd voelen en uw speciale dag nog gedenkwaardiger maken!

Bij Relish nemen we dieetbeperkingen serieus en werken we samen met u samen om het perfecte menu te maken dat past bij elk verzoek. Om uw werklast te verlichten, volgen hier enkele van onze tips over hoe u rekening kunt houden met de dieetbeperkingen van uw bruiloftsgasten.

Wees bewust en leer over de meest voorkomende dieetbeperkingen en voorkeuren

Kennis is macht. Voordat u uw gasten vraagt ​​naar hun dieetbeperkingen en -voorkeuren, is het belangrijk om te weten wat deze gemiddelde en welke soorten voedingsmiddelen zijn waarnaar ze verwijzen. Gebruik de volgende lijst om meer te weten te komen over de meest voorkomende beperkingen waar we voor zorgen.

Gluten:

Glutenintolerantie is een aandoening die ervoor zorgt dat een persoon reageert na het eten van gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Ongeveer 6% van de Amerikaanse bevolking heeft glutengevoeligheid en 1% heeft coeliakie. Degenen met coeliakie hebben een auto-immuunziekte waarbij de inname van gluten leidt tot schade in de dunne darm.

Zuivel:

Mensen met lactose-intolerantie kunnen lactose (de suiker in melkproducten) niet volledig verteren. Hoewel deze aandoening meestal onschadelijk is, kan het voor sommigen erg oncomfortabel zijn.

Pinda’s / boomnoten:

Pinda’s zijn een van de meest voorkomende voedselallergieën die allergisch zijn en kunnen soms voorkomen in voedingsmiddelen die je niet zou verwachten. Interessant genoeg zijn pinda’s peulvruchten, maar ze zijn qua structuur vergelijkbaar met noten (amandelen, paranoten, walnoten, hazelnoten, macadamia-noten, pistachenoten, pecannoten en cashewnoten). In sommige gevallen zijn allergieën voor pinda’s ook allergisch voor noten, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd het geval is.

Vegetarisch:

Voor sommigen komt het volgen van een vegetarisch dieet voort uit de wens om vleesproducten of redenen die verband houden met gezondheids- en milieu-overtuigingen of religieuze praktijken te vermijden. Voor anderen zorgt een plantaardig dieet ervoor dat ze geen allergieën kunnen veroorzaken.

Vegan

Steeds meer mensen adopteren een veganistisch dieet om ethische, milieu- of gezondheidsredenen. Veganisme als beweging sluit alle vormen van dierlijke exploitatie uit van voedsel, kleding en andere doeleinden. Als het om eten gaat, zijn alle dierlijke producten zoals vlees, eieren en zuivel uitgesloten van het veganistische dieet.

kosjer

Kosjer voedsel is een term die wordt gebruikt om voedsel te beschrijven dat zich houdt aan de joodse religieuze traditie en eerbied. Volgens de wetten van de Thora zijn er alleen bepaalde soorten vlees die mogen worden gegeten en deze moeten op hun eigen specifieke manier worden ingekocht om als Kosher te worden beschouwd.

Blijf op de hoogte van dieetbeperkingen en voorkeuren

Nadat u kennis hebt gemaakt met de voedingsbeperkingen en de voorkeursterm, is het belangrijk om contact te maken met gasten en kennis te nemen van elke beperking en voorkeur die wordt genoemd. Een goede manier om deze informatie te beheren, is door een vraag toe te voegen aan uw uitnodiging, zodat deze wordt opgenomen als een reactie wanneer gasten van RSVP. Als u deze lijst bijhoudt, wordt het eenvoudiger om beperkingen en voorkeuren te organiseren en te groeperen en krijgt u een idee van de accommodaties waarvoor u zich moet voorbereiden.

Onderscheid maken tussen beperkingen en voorkeuren

Stel met een set lijst van alle voedingsmiddelen waarmee rekening moet worden gehouden een grens tussen beperkingen en voorkeuren. Dit onderscheid vanaf een vroege start maken kan helpen bij het plannen en organiseren van voedsel. Met dat gezegd, is de beste aanpak (en budget dat dit toelaat) om alle verzoeken te behandelen alsof ze allergieën zijn om gerespecteerd te worden. beste menu voor catering


Geef een reactie

Your email address will not be published.