Hoewel de meeste evenementen veel tijd kosten om te plannen, zijn er gevallen waarin je in de allerlaatste minuut moet improviseren. Niet alleen zijn dergelijke inspanningen stressvol, ze geven u ook toegang tot een beperkt aantal organisatorische opties.

Als je een last-minute feestje moet samenstellen, moet je een aantal essentiële dingen rangschikken. Een van deze is het eten. Samenwerken met een ervaren cateraar in Singapore is een van de sleutels om uitdagingen op het gebied van eten en drinken aan te pakken.

Een paar andere dingen om in gedachten te houden en om het proces van last-minute partyplanning te vereenvoudigen, zijn de volgende.

Breng een tijdlijn tot stand

Hoewel tijd een luxe is als het gaat om organisatie op het allerlaatste moment, hebt u nog steeds een tijdlijn nodig die u helpt uw ​​inspanningen te coördineren en te concentreren.

Hoeveel tijd heb je om een ​​locatie te boeken? Om de juiste cateringserviceprovider te kiezen? Moet je bepaalde items kopen zoals decoraties, bloemen, feestartikelen? Moet je bepaalde professionals inhuren zoals een DJ of een host?

Een taakcontrolelijst kan erg nuttig zijn. Mensen vergeten dingen meestal in de hitte van het moment en het stressniveau zal uitzonderlijk hoog zijn als je een beperkte hoeveelheid tijd hebt.

Vertrouw op Snelkoppelingen indien mogelijk

Er zijn bepaalde manieren om enkele van de organisatorische activiteiten te elimineren. Neem de tijd om strategisch te denken en slim te zijn met de voorbereidingen op het laatste moment.

Als u bijvoorbeeld de juiste cateringserviceprovider kiest, hoeft u geen porselein, tafelkleden, serviesgoed en keukengerei te kopen. Gerenommeerde cateringbedrijven zoals Eatz Catering hebben verhuurdiensten waar u van kunt profiteren.

Bovendien hebben deze bedrijven goed opgeleide personeelsleden die zich bezighouden met het plaatsen van tafels op de locatie, het creëren van het buffet en het onderhoud in een ideale staat. Als dat nodig is, kunt u zelfs een butler en geüniformeerd servicepersoneel inhuren om met de gasten om te gaan en minder moeite te nemen om een ​​deel van de last van uw schouders af te halen.

Wees realistisch over beschikbare locaties

Het vinden en boeken van een menu een paar dagen voordat het evenement plaatsvindt, zal bijna onmogelijk zijn.

Er zijn talloze hot-locaties in Singapore die u kunt kiezen voor bedrijfsfeesten, bruiloften, jubileumvieringen, teambuildingsessies en andere gelegenheden. De meest populaire plaatsen worden echter nog maandenlang geboekt.

Beoordeel je opties op realistische wijze en gebruik geen maximalistische benadering.

Een privélocatie zoals iemands huis zal de gemakkelijkst bereikbare keuze zijn. Het probleem met een dergelijke locatie is dat het een beperkt aantal mensen kan hosten. Daarom is de oplossing een goede oplossing voor een kleiner privéfeestje.

Als u een groter feest wilt organiseren, is een evenementenhal of een locatie voor boekingen vereist. Maak een lijst van plaatsen die groot genoeg zijn om het aantal gasten dat u in gedachten heeft te herbergen en begin zo snel mogelijk te bellen.

Sommige van deze locaties zijn al bezet terwijl andere duur zijn om te boeken. Je moet op dergelijke uitdagingen voorbereid zijn. Het is misschien een goed idee om het huurbudget van de locatie te verhogen, want dit is een van de essentiële dingen waar je simpelweg geen feestje zonder kunt organiseren.

Heb een evenementen planner

Hoewel het inhuren van een evenementenplanner u iets meer gaat kosten dan alleen het feest te behandelen, bespaart een dergelijke beslissing u tijd en krijgt u een professioneel resultaat.

Evenementenplanners hebben de contacten en zij weten wat er nodig is om een ​​locatie snel te transformeren, de veiligheid en het comfort van de gasten te waarborgen.

Uw evenementenplanner zal ook communiceren met het cateringbedrijf. Omdat beide partijen professionele kennis hebben in het veld, wordt het proces gestroomlijnd. Je hebt nog steeds je invoer als het gaat om menuselectie, maar andere aspecten van de interactie worden overgelaten aan het team dat de gebeurtenis afhandelt.

Je bent vrij om je te concentreren op de belangrijkste aspecten – interactie met de gasten, het controleren van last-minute details, enz.

Praat met uw cateraar over de opties voor voedselbereiding

Wanneer u op korte termijn contact opneemt met een cateringbedrijf in Singapore, moet u voorbereid zijn op enkele beperkingen op het gebied van voedselbereiding en beschikbaarheid van het menu.

Er zijn een aantal complexe recepten die misschien niet kunnen worden uitgevoerd binnen het tijdsbestek dat u zoekt. Het kan ook moeilijk zijn om een ​​menu te plannen met exotische, geïmporteerde ingrediënten.

De beste menu’s wanneer u een last minute feest probeert te plannen, zijn de seizoensmenu’s. Deze zijn gemakkelijker te bereiden omdat de ingrediënten direct beschikbaar zullen zijn.

Het krijgen van een live-station voor het feest zal een geweldige keuze zijn. In het geval van live-stationserviceselectie stuurt het cateringbedrijf een chef-kok en alle apparatuur die nodig is om een ​​maaltijd te bereiden. De chef-kok bereidt het eten voor de gasten – het wordt niet frisser dan dat.

Live-stations zijn eenvoudig te boeken, plus ze voegen een interactief element toe aan het feest. Als je niet zoveel entertainmentopties hebt gevonden voor je last-minute evenement, is een live-voedselstation een goede keuze. Mensen zullen kunnen genieten van de vaardigheden van de chef, ze zullen met elkaar communiceren en het station zal over het algemeen in een geweldige ijsbreker veranderen.

Probeer tot slot een zekere mate van flexibiliteit te behouden.

Het is mogelijk dat details op het laatste moment mislukken en precies zo zijn als gepland. Als u een tweede scenario hebt, zou u klaar moeten zijn om dat aan te nemen. Zo niet, laat het element los dat eenvoudig niet kan worden uitgevoerd. Er zijn dingen waar je geen controle over hebt, ongeacht hoe nauw je betrokken bent.

Geef jezelf een beetje bewegingsruimte, delegeer en werk samen met de juiste professionals om het feest werkelijkheid te maken. Teams zoals Eatz Catering hebben veel ervaring met last minute partijen. Neem vandaag contact met ons op, laat ons weten waarnaar u op zoek bent en we zullen ons best doen om u een betrouwbare en uitgebreide oplossing te bieden.

Klik hier voor meer informatie: De Pakistaanse keuken van Friesland


Geef een reactie

Your email address will not be published.