De meesten van ons plannen evenementen niet voor de kost. Dat betekent enorme stickerschok als we leren hoeveel het kost om de belangrijkste partij van ons leven te gooien. En catering is een groot deel van die kosten.

Blijf dit artikel lezen en je zult het volgende kunnen leren:

 • Wat is een normale prijs voor bruiloftscatering?
 • Waarom is bruiloftscatering zo duur?
 • Hoe krijg ik het voor goedkoper?
 • Hoeveel kost een bruiloftscatering?

De gemiddelde bruiloftskosten voor de catering, volgens de Knack’s Real Weddings Study 2017, is ongeveer $ 9600. Dat is voor eten en drinken en de diensten die nodig zijn om al uw gasten van dienst te zijn. Het gemiddelde aantal gasten op een bruiloft is 136, dus het komt allemaal uit op ongeveer $ 70 per persoon. Dit omvat niet de cake.

En vergeet niet dat dit gemiddelde cijfers zijn. Voor grote metrogebieden zoals New York en Los Angeles zullen die prijzen hoger zijn, waar andere gebieden goedkoper zullen zijn.

 • Op zoek naar betaalbare cateringopties?
 • Wat maakt bruiloftscatering zo duur?

Ingrediënten: het is een goed idee dat kreeft meer kost dan tilapia en biologische, seizoensgebonden of boerderij-tot-tafel ingrediënten meer kosten dan bulkproducten die worden gekocht bij leveranciers van groothandelsrestaurants.

Servicestijl: het is niet alleen wat u serveert, maar ook hoe u het dient. Er zijn zes servicestijlen voor bruiloftscatering om uit te kiezen

Verguld – Als een full-service restaurant blijven de gasten zitten terwijl individuele vergulde maaltijden die vooraf zijn besteld op antwoordkaarten worden geleverd door bedieningspersoneel

Gezinsstijl – Gasten die in familiestijl eten, serveren zichzelf op een grote centrale schotel die door hun bedienden wordt geserveerd

Buffet – Gasten gaan naar een tafel waar vooraf bereide maaltijden aan hun bord worden toegevoegd door de gasten zelf of door servers die het buffet verzorgen

Stations – Een reeks buffetten die elk zijn gespecialiseerd in verschillende soorten voedsel of delen van dezelfde maaltijd; stations kunnen zelfbediening zijn of worden bemand door een chef-kok die op bestelling gemaakte gerechten bereidt (vaak een “actie” -station genoemd).

Cocktail-stijl – hapklare hors d’oeuvres worden de hele avond geserveerd in plaats van een zitdiner

Food trucks – Mobiele keukens ontworpen om overal voedsel te serveren; Meestal worden er bestellingen bij het raam genomen en wachten gasten kort terwijl het eten op bestelling wordt gemaakt

Uiteindelijk komen de kosten van elk van deze voedselservicestijlen neer op drie niet-voor de hand liggende factoren: keukeninfrastructuur, personeel en de hoeveelheid voedsel die per persoon wordt geserveerd.

De 3 verborgen kosten van catering

Keukeninfrastructuur:

Als je zo veel koppels bent, ben je op zoek naar een coole, alternatieve locatie die bij je past.

Maar als u van plan bent om te trouwen in een open veld of in een kunstgalerie, kan het ongelooflijk duur zijn om tijdelijke, commerciële faciliteiten aan te bieden om het diner ter plaatse te koken en de rommel achteraf op te ruimen.

Denk aan apparatuur (zoals kachels, ovens, koelkasten, hete kisten, spoeltafels met drie compartimenten, klaptafels), de generators en propaantanks om deze apparatuur van brandstof te voorzien, zoet water en tent om voedsel gezond te houden. Het kan zelfs nodig zijn om te betalen om een ​​fire marshal ter plaatse te hebben als er open vuur is.

Staffing:

Arbeid is een enorme kostenpost voor een cateraar, dus alles wat personeel op je speciale dag toevoegt, zal de prijs beïnvloeden.

De servicestijl die u kiest, kan servers vereisen om platen en platters mee te nemen en mee te nemen, op “actie” -stations te koken, het buffet te manen of de hors d’oeuvres met de hand te geven. Meer personeel = meer geld.

En personeel stopt niet bij het koken en serveren van de maaltijd.

Een ander ding om te overwegen is de hoeveelheid tijd en arbeid die nodig is om alle vuile vaat die uw gasten aan het eind van de avond hebben gemaakt te wassen.

Voedsel hoeveelheid:

 • “Laten we alles dan zelfbediening maken!” Nou, niet zo snel.
 • Wanneer gasten zichzelf kunnen bedienen, hebben ze de neiging om:
 • Overvol hun borden
 • Neem “een beetje van alles”
 • Neem grotere delen van de dingen die ze leuk vinden
 • Kom terug voor seconden of zelfs derde.

Dit houdt in dat uw cateraar meer voedsel moet kopen en koken dan hij zou hebben vergeleken met een vergulde of familiestijl waarbij porties worden bediend.

Daarom is een bemand buffet of stations met servers vaak dichter bij de prijs voor een vergulde maaltijd dan je zou verwachten.

Hetzelfde geldt voor cocktail-achtige service.

Meer hapjes zijn nodig voor een self-service hors d’oeuvres station. Daarom kan het vaak dezelfde prijs zijn als doorgegeven hors-d’oeuvres waarvoor minder aanbeten nodig is, maar extra bedienend personeel.

Dus hoe kan ik geld besparen op bruiloftscatering?

We zijn ervan overtuigd dat food truck catering de beste keuze is en dit is de reden waarom:

Kwaliteit voor minder: een kreeftenrol van een foodtruck zal veel minder duur zijn dan een hele, vergulde Maine-kreeft. En in de meeste steden kun je elke denkbare soort keuken krijgen; van klassieke taco’s tot menu’s met chef-koks, ontworpen met verse, seizoensgebonden ingrediënten tegen een zeer redelijke prijs.

Geen infrastructuur nodig: dit is waar voedselvrachtwagens een groot voordeel hebben – ze zijn letterlijk keukens op wielen, waardoor ze de beste keuze zijn voor alternatieve locaties. Zie hoe de voedselwagen omhoog trekt, een geweldige maaltijd voor je gasten kookt en wegrijdt met de rommel.

Op bestelling gemaakte maaltijden: een beperkt menu met voedselwagens biedt gasten de mogelijkheid om te kiezen wat er ter plaatse goed uitziet, terwijl ze de hoeveelheid voedsel controleren die op elk bord wordt geserveerd. Minder voedselverspilling voor de cateraar betekent meer besparingen voor u.

Minimaal personeel: de meeste foodtrucks hoeven maar 2 – 3 personen te bedienen voor uw trouwdag aangezien gasten hun eigen maaltijden meenemen naar de tafel en koppels kiezen er vaak voor om wegwerpservies te gebruiken.

Instapmodelprijzen voor verschillende servicestijlen

Om alle bovengenoemde redenen dalen de gemiddelde kosten van een foodtruck doorgaans in het bereik van $ 20- $ 35 per persoon voor een bruiloftsreceptie.

Als je op nummer 2 komt, ontvang je een cocktail. Zeer geschikt voor langdurig vermengen maar kan verrassend veel geld opleveren.

12 – 15 happen in een avond is meestal wat nodig is om een ​​volledige maaltijd te bereiden. Zelfs bij een conservatieve $ 2 – $ 4 per hors d’oeuvre, kan dit oplopen tot $ 24 – $ 60 per persoon.

De volgende meest betaalbare optie? Buffet, stations en gezinsstijl zijn allemaal gebonden. Deze servicestijlen zijn geschikt voor stellen die een meer traditionele sfeer willen hebben dan een foodtruck of een cocktail-achtige service.

Verwacht te worden tussen de $ 25 en $ 65 als je lente voor familie-stijl diner, een paar actiepunten, of een bemand buffet gekookt op het terrein.

Bereid om compromissen te sluiten om een ​​betere deal te krijgen?

Kiezen voor zelfbedieningsbuffet of -stations zal waarschijnlijk een paar dollar per persoon besparen.

Misschien wilt u ook een goedkoper “drop-off” -stijlbuffet overwegen met wegwerpservies en trays. Dit is een uitstekende optie als u geen keuken ter plaatse heeft, maar wees voorbereid op kwaliteit van eten om te lijden aan koken op locatie.

Eindelijk (en niemand schokken) is vergulde service de verliezer die binnenkomt met maar liefst $ 35 – $ 70 per persoon (aan de lage kant) voor een basisgerecht met een saladecursus. En het gaat alleen maar verder, vaak tot meer dan $ 100 per persoon.

De meest traditionele en formele van alle servicestijlen, de extra personeelsbezetting die nodig is om vergulde service uit te voeren vóór, tijdens en na de maaltijd, verhoogt de kosten. Ga naar Menu


Comments are closed.