Of je nu je eigen bruiloftsreceptie plant, een fondsenwervend evenement voor je organisatie, of een jubileumfeest voor je ouders, je hebt een ongelofelijk aantal beslissingen te nemen, waaronder locatie, thema, muziek, inrichting en eten. Het plannen van het menu voor je evenement kan overweldigend worden met alle keuzes die je ter beschikking hebt en alle overwegingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn een paar tips die u zullen helpen om een ​​goede start te hebben in uw planningsproces.

1.Stel een budget in.

Elk professioneel cateringbedrijf heeft een verscheidenheid aan menu-opties die geschikt zijn voor verschillende budgetten. Uw cateraar moet enkele menusuggesties kunnen geven die het gebruik van uw budget maximaliseren. Sommige items op het menu zijn duurder vanwege de gebruikte ingrediënten en de voorbereidingstijd. Je zult je en je Indiaas Eten in Friesland veel tijd besparen als je een goed begrip hebt van hoeveel geld je bereid bent te besteden aan eten.

2. Ken uw publiek.

Het is vrij duidelijk dat het menu en de hoeveelheid eten die je serveert op het verjaardagsfeest van je tienerzoon heel anders zou zijn dan de maaltijd die je aan je boekenclub aanbiedt. Als u uw doelgroep niet goed genoeg kent, is verscheidenheid de sleutel. Zorg ervoor dat je een paar opties hebt om uit te kiezen, vergeet niet om minstens één vegetarisch item aan te bieden. Als je weet dat er kinderen aanwezig zullen zijn, zorg dan dat er een aantal kindvriendelijke items op het menu staan. Informeer naar speciale dieetwensen en allergieën. Houd er rekening mee dat sommige voedingsmiddelen, zoals noten en schaaldieren, uw gasten rechtstreeks naar ER kunnen sturen.

3. Zorg ervoor dat het menu past bij het thema van het evenement.

Mensen vragen soms of een buffetdiner kleverig is voor een huwelijksreceptie. Het is geen kleverige kwestie of niet. Het hangt allemaal af van de algemene stijl en het thema van uw evenement. Als u een formele, hoogwaardige huwelijksreceptie plant, kan een maaltijd in buffetvorm misplaatst lijken. Aan de andere kant, als je een hip en stijlvol feest hebt in de plaatselijke kunstgalerie, is een receptie in de stijl van een “woonkamer” misschien de beste optie. Voor een traditionele Indiase bruiloft werkt een diner in gezinsstijl meestal het beste. Als uw evenement een bepaald thema heeft, houd daar dan rekening mee tijdens het plannen van een menu. Zorg er ook voor dat je items goed bij elkaar passen. Je wilt waarschijnlijk geen verse oesters mengen met cheeseburgers.

4. Bestel de juiste hoeveelheid voedsel.

U wilt niet dat uw gasten honger krijgen, en u wilt overboord gaan met de hoeveelheid voedsel en overmatige restjes hebben. Maak waar mogelijk uw gasten een RSVP voor uw uitnodiging. Het helpt u om binnen uw budget te blijven, uw menu hierop aan te passen en de juiste hoeveelheid voedsel te bestellen. Houd rekening met de tijd van uw evenement, de lengte en het doel. Als u uw huwelijksreceptie organiseert tussen 19 en 21 uur, verwachten uw gasten een diner. En als u er geen aanbiedt, moet u de verwachtingen van uw gasten dienovereenkomstig beheren. Vermeld in uw uitnodiging welk type maaltijd wordt geserveerd (bijvoorbeeld ontvangst van wijn en kaas, ontvangst van cocktails, etc.)

5. Ga niet volgens uw persoonlijke voorkeuren.

We maken allemaal deze fout. We nemen aan dat wat we ook leuk vinden, andere mensen ook zouden genieten. Laat uw persoonlijke smaak niet in de weg zitten tijdens het plannen van het menu voor uw evenement. U wilt geen 100% visgerechten serveren, tenzij u weet dat iedereen die uw functie bijwoont, net zo gek is op zeevruchten als u. En als je toevallig veganist bent en geitenkotels verschrikkelijk vindt, is de kans groot dat je gasten het niet met je eens zijn en misschien liever een ouderwetse biefstuk hebben.

En een bonus tip – huur een ervaren cateringbedrijf! Doe je onderzoek voordat je het contract ondertekent. Beoordelingen lezen, rondvragen en een afspraak plannen. De tijd die u investeert in het zoeken naar de juiste cateraar, zal zijn vruchten afwerpen. Neem de stress van uw evenementplanning, huur een professional in.

De heer Nasir is eigenaar van het Lahore Catering bedrijf. De cateraar Indiaas Eten in Friesland biedt een breed scala aan menu-opties voor zakelijke evenementen en speciale evenementen – bruiloften, jubilea, verjaardagsfeestjes, barbecues. Voor meer informatie over deze Lahore Catering kunt u onze website bezoeken op https://lahorecatering.nl/


Geef een antwoord

Your email address will not be published.